BART DESMIDT ☆☆

 
CHEF BART 2.png

RESTAURANT 'BARTHOLOMEUS' ♡

Het restaurant ‘Bartholomeus’ gelegen aan de dijk in Heist is momenteel het enige restaurant in de gemeente Knokke-Heist die sinds  2014 twee sterren naast zijn naam heeft staan in de MICHELIN guide. 

Chef Bart Desmidt is de kleinzoon van een visser maar gaat met zijn keuken veel ruimer dan het beste uit de zee.  De topchef houdt van pure producten en maakt daarbij geen onderscheid
tussen vis, vlees en groenten.

Bart is lid van ‘The Mastercooks of Belgium’ en heeft naast zijn
restaurant nog een programma op Njam!-TV genaamd ‘Ware Delicatessen’ waar hij aan
de slag gaat met ingrediënten die hij beschouwd als echte delicatessen : coquilles, kreeft,
truffel, krab, oester kaviaar, … de lijst lijkt eindeloos ! Hij verwerkt deze producten niet tot high-end gerechten maar combineert ze met beperkte ingedriënten tot bereidingen die voor iedereen haalbaar zijn.


MICHELIN GUIDE  ☆☆
GAULT MILLAU - 18/20
FOODTASTER.BE - 90/100

 
 

CHRISTOPHE VAN DEN BERGE ☆ 

CHEF CHRISTOPHE.png

RESTAURANT 'JARDIN' ♡

De voormalige ‘Jardin Tropical’ gelegen in hartje Knokke-Heist werd in 2013 omgevormd tot de gekende ‘Jardin’ en behaalde in dat jaar ook zijn eerste Michelin ster. De belangrijkste pionnen in deze zaak zijn nog steeds op post en zijn van onschatbare waarde. De vriendelijkheid, joviaal onthaal en degelijke assistentie bij de wijnkeuze verhogen het culinair plezier bij een lunch of dinner in ‘Jardin’. 

De missie is gebaseerd op het ‘back to basics’ principe waarbij chef Christophe zijn geïnspireerd wordt door ‘modern cuisine’ en gerechten worden klaargemaakt door gebruik van de innovatieve technieken.

Uitgebreide, verzorgde en qua smaak gevarieerde hapjes met invloeden uit diverse windstreken vormen steeds een perfecte start voor elk menu. Verder kiest chef  Christiophe voor pure, innovatieve bereidingen met veel smaak, die op een oogstrelende manier op de borden worden gebracht.


MICHELIN GUIDE  ☆
GAULT MILLAU - 14/20
FOODTASTER.BE - 77/100 

 

FREDERIC DECEUNINCK ☆

 
CHEF FREDERIC.png

RESTAURANT 'SEL GRIS' ♡

Het restaurant ‘Sel Gris’ bestaat dit jaar exact 10 jaar, chef Frederic Deceuninck besliste in 2007 zijn eigen gastronomisch restaurant te openen waarbij de ‘Sel Gris’ werd geboren als plaats waar men lekker kan eten tegen betaalbare prijzen. In de aanloop daarvan mocht Frederic ervaring opdoen als chef de partie in De Karmeliet, souschef in Jardin Tropical en een kort verblijf in de Pastorale in Reet. 

Slechts één jaar na de opening werd de Sel Gris in 2008 al meteen beloond voor alle inspanningen en stond er een eerste ster naast hun naam in de Michelin Guide. Alsof dit nog geen erkenning genoeg was werd de Zilveren Pollepel in 2009 in ontvangst genomen, opnieuw een bevestiging van kwaliteit & innovatie.

Bij Sel Gris start alles als liefde en passie, waarbij gekozen wordt voor een eerlijke keuken. Een eigentijdse variant van grootmoeders keuken, met veel smaak en toch een licht gevoel. Je ziet wat je eet en kunt genieten met alle zintuigen waarbij eenvoud alle gerechten siert.


MICHELIN GUIDE  ☆
GAULT MILLAU - 16/20
FOODTASTER.BE - 80/100

 
 

EDWIN MENUE☆

CHEF EDWIN.png

RESTAURANT 'CUINES 33' ♡

Cosmopolitan, Contemporary en Conceptual is de filosofie van de Cuines33

Chef Edwin Menue, die op zijn 19de pas met koken begon en werd geschoold in Oud Sluis, Escabèche en Oosthoek heeft de leiding van de vernieuwende keuken. In de zaal wordt de finesse dan weer verzekerd door het vrouwelijke tegengeweld Fleur Boussy, partner van Edwin.
Ook bij haar ervaring ten over bij onder andere Esmeralda en Sel Gris.

Bij Cuines33 zijn alle gerechten gebaseerd op smaak & passie waarbij uitsluitend gewerkt wordt met seizoensproducten, verrijkt met wereldse invloeden. Hun creatieve tapasmenu-formule verrast met een nieuwe manier van eten, waar “smaak” terug centraal staat. Parallel met de menu worden eigen Cuines-cocktails geserveerd die als perfecte start of afsluiter fungeren. 

In 2012 werd de Cuines33 uitgeroepen tot ‘ontdekking van het jaar’ bij Gault&Millau waarna de eerste Michelinster niet lang op zich liet wachten. 


MICHELIN GUIDE  ☆
GAULT MILLAU - 17/20
FOODTASTER.BE - 80/100